Ce este mai rău pentru Ucraina acum urmează

Președintele Franței, Emmanuel Macron, spune că „ce e mai mai rău acum urmează” în Ucraina. Macron a avut o discuție de o oră și jumătate cu Putin în care acesta și-a exprimat hotărârea de a continua ofensiva sa în Ucraina, al cărei scop este „preluarea controlului” întregii țări, potrivit Palatului Elysee – citat de HotNews.

Liderul de la Kremlin i-a spus președintelui francez că operațiunea rusă se desfășoară „conform planului” prevăzut de Moscova și se va „agrava” dacă ucrainenii nu îi vor accepta condițiile, a precizat președinția franceză, citată de Le Figaro.

„Previziunea președintelui este că ceea ce e mai rău acum urmează ținând cont de ce i-a spus președintele Putin”, arată sursa citată.

Președintele francez Emmanuel Macron i-ar fi spus lui Vladimir Putin că a făcut o „greșeală majoră” în Ucraina, că se înșela cu privire la guvernul de la Kiev și că războiul va costa scump Rusia pe termen lung, a afirmat un oficial francez citat de The Guardian.

În apelul telefonic inițiat de Putin, liderul rus și-ar fi reiterat hotărârea de a obține dezarmarea Ucrainei, fie pe cale diplomatică, fie pe calea armelor, a declarat oficialul pentru Reuters.