Celebrul balerin britanic Xander Parish, pentru prima dată în „DSCH. The Dream”, la Opera din Bucureşti

Duminică, de la ora 19.00, balerinul Xander Parish, membru al companiei de balet a Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, va interpreta pentru prima dată pe scena Operei Naţionale Bucureşti, rolul principal în spectacolul de balet "DSCH. The Dream",

Spectacolul, pe muzica lui Felix Mendelssohn şi cu o coregrafie semnată de Frederisck Ashton, este alcătuit din două lucrări coregrafice, fiind totodată cea mai recentă premieră de balet a instituţiei, informează ONB.

Xander Parish este cunoscut ca fiind primul balerin de origine britanică invitat să facă parte din compania de balet a Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg. Din repertoriul său fac parte roluri importante, precum Albrecht din "Giselle", Siegfried din "Lacul lebedelor", Romeo din "Romeo şi Julieta", Contele Vronsky din "Anna Karenina" (versiunea Alexei Ratmansky). A primit mai multe distincţii, printre care cele mai recente în cadrul Premiilor Naţionale Britanice în Dans (cea mai bună interpretare, în 2015) şi al premiilor Taglioni (cel mai bun dansator, în 2014).