Celebrul pianist Daniel Barenboim a creat un nou tip de pian

Pianistul de origine israeliană Daniel Barenboim, care a concertat şi pe scena Festivalului George Enescu, spune că noul pian este „radical diferit” de instrumentele standard folosite în prezent în concertele de muzică clasică. Acesta este construit cu coarde drepte, paralele, ce asigură un sunet superior în comparaţie cu pianul clasic, în interiorul căruia coardele sunt asamblate în diagonală.
Daniel Barenboim a prezentat în mod oficial noul instrument muzical marţi la Royal Festival Hall din Londra, unde va susţine o serie de recitaluri.
Daniel Barenboim a devenit interesat de designul de instrumente muzicale după ce a cântat la un pian restaurat folosit de Franz Liszt , în timpul unei vacanţe la Siena, în Italia, în septembrie 2011.
„Căldura şi caracteristicile de tonalitate ale instrumentelor tradiţionale cu coarde paralele sunt foarte diferite de tonurile omogene produse de pianele moderne, indiferent de gama din care provin acestea”, a spus celebrul muzician israelian.
Daniel Barenboim a creat noul tip de pian în colaborare cu creatorul de instrumente belgian Chris Maene, cu sprijinul celebrei companii Steinway & Sons.