Centrul orașului Seattle a fost declarat „regiune autonomă” de către indivizi înarmați

Protestele masive din orașul Seattle au devenit motiv de ceartă pe Twitter între președintele Statelor Unite, Donald Trump, primarul orașului și guvernatorul statului Washington, ambii membri ai Partidului Democrat, relatează CNN.

Poliția din Seattle anunță că grupuri de protestatari au început să pună baricade și că „indivizi înarmați le folosesc pe post de puncte de trecere” în districtul de est al orașului pe colina capitoliului. Protestatarii ar cere persoanelor care se mișcă în zonă să se legitimeze și ar restricționa, cu ajutorul armelor de foc, accesul unor persoane în zonă.

Mai mult, protestatarii au înconjurat toată zona, o controlează și o numesc acum „regiunea autonomă Capitol Hill”. Între timp, poliția a abandonat secția de poliție din această zonă și a lăsat-o baricadată. Polițiștii răspund acum doar la apelurile de urgență.

„Deși au un drept constituțional să poarte arme pentru că statul Washington permite purtarea armelor la vedere pe stradă, nu au dreptul să folosească aceste arme pentru a îi intimida pe cetățeni. Niciunul dintre ei nu are vreo autoritate să ceară identificarea persoanelor”, a declarat adjuncta șefului poliției din zonă.

Oficialii din Seattle spun că nu au motive să creadă că protestarii care au ocupat zona au vreo legătură cu Antifa sau cu altă organizație radicală de stânga.

Între timp, Trump a scris pe Twitter că „teroriști locali au preluat puterea în Seattle” și că aceștia sunt controlați de „democrați radicali de stânga”.