Ceremonia Festivalului de Film de la Veneţia a fost anulată

Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Veneţia, care ar fi trebuit să aibă loc pe 31 august, a fost anulată de organizatori, în semn de respect pentru victimele cutremurului care a lovit centrul Italiei.

Organizatorii au considerat că în urma seismului cu magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter, care a provocat moartea a peste 260 de persoane, o petrecere pentru deschiderea evenimentului ar fi de prost gust.

 ”Bienala din Veneţia îşi exprimă profunda tristeţe pentru victime şi sprijină comunităţile afectate de cutremur”, a declarat directorul festivalului, Alberto Barbera. Astfel, Festivalul de Film de la Veneţia va începe cu premiera mondială a filmului musical ”La La Land”, regizat de Damien Chazelle, cu distribuţia alcătuită din Emma Stone, Ryan Gosling, Emma Watson şi J.K. Simmons. Însă, premiera nu va fi urmată de tradiţionala gală de deschidere a evenimentului. ”La La Land” va prezenta povestea unei actriţe aspirante şi singuratice, Mia (Emma Stone), şi a unui pianist de jazz charismatic, dar arrogant, Sebastian (Ryan Gosling). Cei doi ajung să se îndrăgostească unul de celălalt, însă iubirea lor este pusă la încercare de mediul dificil oferit de industria de divertisment în care evoluează, potrivit cinemagia.ro. Festivalul de Film de la Veneţia 2016 are loc în perioada 31 august – 10 septembrie.