Cererea de extrădare a lui Radu Mazăre a fost aprobată

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că a fost admisă cererea de extrădare a lui Radu Mazăre din Madagascar.

Aceasta a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a informat că marți la ora 17.09, biroul INTERPOL a anunțat că procedura de extrădare a lui Radu Ștefan Mazăre a fost admisă de autoritățile din Republica Madagascar. „Sunt puse în aplicare în regim de urgență dispozițiile pentru preluarea sub escortă de autoritățile din România a lui Radu Mazăre.” – a precizat Ana Birchall.

Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani și 10 luni ani de închisoare de Instanţa Supremă în dosarul Polaris, potrivit sentinței făcute publice de instituție. Sentința poate fi atacată cu recurs. Magistrații s-au pronunțat după trei luni de amânări. La ultimul termen din proces, pe 25 ianuarie, procurorul de şedinţă al DNA ceruse pentru fostul primar o pedeapsă maximă de 12 ani.

Radu Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie 2019. Fostul primar a fugit în Madagascar în decembrie 2017, unde a cerut azil politic.