Charles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii

img 2749

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale. Regele Charles și Regina Consoartă, Camilla, au rămas aseară la Balmoral iar în cursul zilei de vineri se vor întoarce la Londra, unde va fi oficial proclamat Rege

Marea Britanie se va confrunta cu schimbări de ordin tehnic, după ce Elisabeta a II-a a murit, iar Regatul Unit va avea acum un rege – Charles, și nu o regină: de la o nouă față pe timbrele și monedele țării la noi cuvinte pentru imnul național, relatează Reuters.

Cuvintele imnului național britanic, care în forma sa actuală datează din secolul al XVIII-lea, se vor schimba din „God Save the Queen” în „God Save the King”.

Potrivit site-ului familiei regale, imnul a devenit vizibil pe fondul fervoarei patriotice care a urmat victoriei prințului Charles Edward Stuart din 1745 asupra armatei regelui George al II-lea din Scoția și a fost cântat în teatrele londoneze.

Monedele și bancnotele nou bătute și imprimate vor reprezenta capul regelui, așa cum imaginea monarhului este afișată pe moneda britanică. Monedele și bancnotele vechi vor rămâne în circulație până când vor fi înlocuite treptat în timp.

Cu toate acestea, de când monarhia a fost restaurată în urma republicii de 10 ani a lui Oliver Cromwell în 1660, a devenit tradițional ca monarhul să aibă chipul îndreptat în direcția opusă a predecesorului său.

De asemenea se va schimba și Cifrul regal, monograma folosită de monarh, care prezintă în prezent ștampila „EIIR” a reginei sub o imagine a Coroanei Sfântului Eduard – se va schimba.

Cifrul este reprodus în Marea Britanie și apare pe orice, de la cutiile poștale până la uniforme de poliție. În conformitate cu tradiția, atât cifrul, cât și stema regală se vor schimba cu noul rege.