Chipurile a doi afacerişti, pictate pe pereţii unei biserici din Teleorman

Chipurile a doi afacerişti, pictate pe pereţii unei biserici din Teleorman

Chipurile a doi oameni de afaceri din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au fost pictate pe pereţii unei biserici din oraş. Enoriaşii spun că fraţii Codrea sunt apropiaţii familiei Dragnea, iar tabloul este, în cel mai bun caz, o exagerare. Episcopul zonei verifică situaţia.

Picturile cu fraţii Codrea, doi afacerişti prosperi din Turnu Măgurele, care sunt la intrarea într-o biserică din oraş, astfel că toţi enoriaşii care ajung aici pot vedea tabloul.

Cei doi sunt cunoscuţi în zonă pentru prietenia strânsă pe care o au cu Valentin Dragnea, fiul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea.

Aceştia desfăşoară afaceri în domeniul imobiliar şi ar fi donat sume considerabile pentru construirea lăcaşului de cult, ceea ce ar fi justifica, din punctul de vedere al preoţilor, gestul de a fi pictaţi în interiorul bisericii.

Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Galaction Stângă, a declarat că nu cunoaşte situaţia, dar se va interesa şi va oferi un punct de vedere în următoarea perioadă.

Enoriaşii, însă, nu văd cu ochi buni pictura bisericii din cartierul Odaia şi spun tabloul cu cei doi afacerişti pe pereţii Casei Domnului este, în cel mai bun caz, o exagerare.