Ciolacu: Atacul din Israel, cel mai grav de la 9/11

Getting your Trinity Audio player ready...

BUCUREȘTI, 16 octombrie – Într-o intervenție la Prima News, Premierul Marcel Ciolacu a comentat situația actuală din Israel, subliniind că totul a început cu un atac terorist condus de Hamas. „Trebuie să fim foarte corecți, totul s-a declanșat de la un atac terorist asupra cetățenilor din Israel. De la atentatele din 11 septembrie 2001, nu a mai existat un asemenea atac terorist”, a declarat Ciolacu.

În contextul speculațiilor privind o posibilă vizită în Israel, șeful Executivului a negat aceste zvonuri, dar a confirmat că „cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minim o deplasare externă” și a precizat că destinația va fi Kiev. Această vizită vine în contextul unei înțelegeri anterioare pentru o ședință de guvern comună între România și Ucraina, un acord stabilit atunci când premierul ucrainean Denis Smîhal a vizitat România.

Premierul a abordat și subiectul sprijinului oferit de România cetățenilor ucraineni refugiați din Israel. România a facilitat tranzitul a aproximativ 3.000 de cetățeni ucraineni, la solicitarea forurilor europene, fără a cheltui fonduri naționale. „Totul a fost suportat de forurile europene”, a menționat Ciolacu, subliniind că numai 48 dintre acești cetățeni au solicitat să rămână în România. Premierul a adăugat că se mândrește cu capacitatea statului român de a organiza această operațiune și a subliniat importanța colaborării cu Uniunea Europeană în această privință.