Ciolacu: când a fost greu României a trebuit să vină PSD şi să facă ordine

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a subliniat recent importanța menținerii unui discurs civilizat în politica românească, afirmând că „linia roșie” pe care o respectă este evitarea jignirilor între membrii PSD. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de alegeri a PSD Suceava, unde Ciolacu a vorbit despre necesitatea exprimării adevărului în politica națională.

Avem un aliat și avem o alianță în ceea ce privește guvernarea împreună cu PNL. Nu am să încurajez niciodată depășirea liniei roșii în ceea ce privește să ne aducem jigniri, dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul„, a declarat Ciolacu, adăugând că este crucial să fie expuse clar greșelile și realitățile istorice pentru progresul societății.

Liderul PSD a insistat pe contribuția partidului său în perioadele dificile prin care a trecut România post-decembristă, argumentând că, în momentele de criză, PSD a fost cel care a adus ordine și stabilitate: „În istoria modernă a României, de după 1989, întotdeauna, fără excepție, când a fost greu României a trebuit să vină PSD să facă ordine. Ăsta este un adevăr și trebuie spus”.

Pe lângă apărarea unui discurs bazat pe respect reciproc și adevăr, Ciolacu a evidențiat faptul că PSD a evitat retorica bazată pe „ură și învrăjbire”, chiar și în contextul greșelilor politice majore comise de unii membri ai partidului. El a exemplificat această abordare prin respectul acordat președintelui liberal al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul evenimentelor politice.

Aceste declarații vin într-un context în care PSD încearcă să se distanțeze de imaginea negativă pe care a avut-o în trecut, reiterând angajamentul său pentru un discurs politic constructiv și pentru consolidarea relațiilor de colaborare cu alte forțe politice, inclusiv cu Partidul Național Liberal (PNL), în ciuda diferențelor ideologice și a competiției electorale.