Ciolacu va cere CCR devansarea termenului pentru dezbaterea sesizării opoziției

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că va cere Curții Constituționale să devanseze termenul stabilit pentru 18 octombrie, când se va dezbate sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei referitoare la legea care se ocupă de măsurile fiscal-bugetare. Această lege este cea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului.

Ciolacu, liderul PSD, consideră că moțiunea de cenzură ar fi fost cel mai potrivit instrument pentru coagularea opoziției, însă menționează că această abordare nu a fost posibilă, și subliniază că nu din cauza PSD.

„Există democrație în România și mă bucură acest lucru. Cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ține de mine să fie democrație consolidată în continuare în România”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat că măsurile fiscale au fost deja incluse în PNRR, un plan conceput în perioada guvernării USR-PNL-UDMR. Premierul îi provoacă pe cei din opoziție să se exprime deschis dacă au probleme cu lupta împotriva evaziunii fiscale și a menționat dorința sa de a respecta promisiunile făcute Comisiei Europene.

În context, Curtea Constituțională a României a programat pentru 18 octombrie dezbaterile referitoare la sesizarea USR și Forța Dreptei privind legea cu privire la măsurile fiscale bugetare, document semnat și de doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.