Cioloș dă de înțeles că nu este de acord cu varianta propunerii lui Orban ca premier

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, zice indirect pe Facebook că nu este de acord cu varianta liberalilor de a-l propune pe Ludovic Orban în funcția de premier, după ce negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR s-au blocat duminică după ce liderii celor trei partide nu au căzut de acord cu împărțirea funcțiilor.

 
”Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.
 
Reacția lui Cioloș vine în contextul în care liberalii iau în calcul varianta ca Ludovic Orban să fie propus din nou premier ca soluție a deblocării negocierilor cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea noului Guvern. Varianta este discutată în ședința pe care liderii PNL o au marți seară, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Potrivit acestora, Orban are susținerea partidului.

Reamintim că egocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR s-au blocat duminică după ce liderii celor trei partide nu au căzut de acord cu împărțirea funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și Senatului. În condițiile în care Dan Barna nu a cedat cerând pentru USR-PLUS șefia Camerei, Ludovic Orban a propus ca soluție o competiție deschisă între cele două partide și un acord scris astfel încât câștigătorul Camerei să-l susțină pe candidatul celuilalt partid la șefia Senatului. Varianta a fost respinsă de USR-PLUS și UDMR.