Cîțu cere amendarea parlamentarilor AUR pe motiv că nu au purtat mască în Parlament

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, la Iași, că autoritățile statului ar trebui să-i amendeze pe parlamentarii AUR care nu au purtat mască ieri în Parlament în timp ce l-au ”bruscat” pe Florin Roman la prezidiul plenului. Cîțu le-a mai cerut membrilor USR PLUS să se dezică de liderii partidului care ar fi girat acțiunile celor de la AUR. ”Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența. Din păcate, cred că m-am înșelat”, a mai declarat Cîțu.

Cele mai relevante declarații făcute de Florin Cîțu la Iași:

 • După 25 septembrie veți vedea un partid unit. Vom continua lupta noastră cu PSD.
 • Vedem această creștere a prețurilor în special la produsele alimentare. Acolo avem o creștere de 3%, dar am încredere că Banca națională va tempera dinamica inflației.
 • Investițiile nete în economie au crescut cu 10% față de anul trecut, când au fost investiții record.
 • Orice acțiune care încearcă să opreacă campania de vaccinare trebuie sancționată cu fermitate de instsituțiile statului. Ieri în Parlamentul României am văzut senatori și deputați fără mască. Le cer instituțiile statului să-i amendeze, nu se poate să avem așa ceva în parlament, acești parlamentari le cer oamenilor să respecte legislația dar ei nu respectă legislația.
 • Trebuie să ne vaccinăm, este singura soluție. Le cer instituțiilor statului să-și facă datoria, inclusiv cu acei parlamentari care nu poartă  mască în Parlamentul României.
 • Nu comsia de anchetă este soluția. Creșterea prețului la energie, plafonarea prețurilor e mai complicată. În UE nu poți să faci așa ceva. Ne vom uita la toate soluțiile pentru a ne asigura că românii nu suferă din cauza acestor facturi.
 • Obiectivul meu este să păstrăm guvernarea. Urmează PNRR care trebuie implementat. România educată intră direct în acțiune. Începe anul școlar luni. Nu ne putem permite această criză politică. Încă suntem în pandemie și nu ne putem permite să avem o criză politică.
 • Există posturile coaliției de guvernare în Guvern, este aceeași structură a guvernului. După ce ai legitimat un partid cum este AUR, președintele USR stând pasiv și uitându-se cum un liderii unui partid fără mască bruscau un coleg de-al meu. Eu credeam că stăm la masă cu un partid pro-european, care nu susține violența. Din păcate cred că m-am înșelat.
 • Dar sunt oameni care sunt convins că  gândesc ca noi, pro-european. Aceștia se simt dezamăgiți. Acțiunile din Parlamentul României al celor de la AUR au fost suținute de conducerea USR. Fac apel la cei care gândesc pro european să se dezică de comportamentul liderilor din Parlament de ieri.
 • PNL nu face guvernare cu PSD. USR are o alianță pe față cu AUR și încearcă să obțină o alinață cu PSD pentru a da jos guvernul. I-am salvat de ridiol, le-am acceptat demisiile. Ce am văzut ieri în parlamentul României mi se pare inadmisibil. Le cer tuturor să se dezică de acțiunile conducerii lor de acum.
 • Nu vreau să rup această coaliție, dar trebuie să termine alianța cu acest partid toxic care face rău României.
 • Toate proiectele le vom duce mai departe. Toate merg mai departe, nu rămâne nimic de făcut, dar ca să putem merge mai departe trebuie să avem un guvern funcțional.
 • Nu înțeleg încrâncenarea de a da jos guvernul înainte de a semna PNRR.