Cîțu spune că a greșit când a împins USR afară de la guvernare

Cu PSD adus la guvernare alături de liberali chiar în mandatul său de șef de partid, Florin Cîțu, rămas acum și fără funcția de premier și fără cea de președinte PNL, susține că a greșit când a îndepărtat USR de Palatul Victoria.

Mai mult, el insistă că alianța cu social-democrații nu este una naturală și îl atacă deschis pe premierul Nicolae Ciucă.

Cîțu admite că „politic nu am gestionat lucrurile așa cum ar fi trebuit și rezultatul a fost acela”, adică nu s-a mai făcut alianță cu USR. El susține că și-a „pus cenușă în cap” în discuțiile cu USR, însă nu a avut succes. 

„Vreau să vă aduc aminte că eu am încercat să fac cu USR-ul și chiar eu am fost cel care s-a dus și și-a pus cenușă în cap și am avut discuții. Am ieșit optimist după primele discuții. Pentru mine, cu PSD-ul, am spus că a fost un compromis, nu era ceva ce era natural și poate că de aceea lucrurile nu au funcționat până la urmă. De aceea, eu a trebuit să fac un pas în lateral. Pentru mine, această coaliție nu e naturală (…) Cred că și eu și USR am învățat câteva lucruri. Cred că a doua oară o să o facem mai bine. Dar e normal. Eu cred că dacă nu încerci și nu greșești și nu încerci să o iei din nou de la capăt, nu poți să spui că mergi înainte”, a declarat Cîțu la Digi FM.