Clara Cernat & Thierry Huillet la Radio Clasic

Irina Hasnaș ne propune în acestă săptămână, vineri, de la ora 12.00, o întâlnire cu Clara Cernat & Thierry Huillet.  

De la debutul său, la vârsta de 15 ani, ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad, Clara Cernat a obținut cinci premii internaționale în Franța, Germania și Italia. Evoluția muzicală a fost rapidă, cu multe concerte și imprimări audio. Reprezentantă a marii școli de vioară românești, Clara Cernat a fost un eleva lui Ștefan Gheorghiu în Academia de Muzică București, obținând cele mai mari premii în numeroase discipline: vioară, desigur, dar, de asemenea, muzică de cameră, analiză, armonie, contrapunct, estetică, istoria muzicii, studiu de folclor și de pedagogie. A aprofundat studiul viorii la Academia de Muzică Internațională a Bonn, Germania, apoi la Ecole Superieure de violon Tibor Varga în Sion, Elveția. După ce a câștigat, printre altele, Premiul 1 la concursurile internaționale "Città di Andria» și «J.S. Bach », Premiul 2 și Premiul Special Mozart la Concursul internațional «Kloster Schöntal». Clara Cernat este recunoscută în special ca un interpret a muzicii lui George Enescu. Clara Cernat este profesor la Conservatorul National Regional și la Centrul d'Etudes Musicales Superieures din Toulouse (Franța).

Thierry Huillet este compozitor de origine franceză, născut pe 21 iulie 1965 la Toulouse, Franța. În 1994, la Moscova, a întâlnit-o pe Clara Cernat și au format împreună un cuplu în viața privată, dar și pe scenă.

Emisiunea va putea fi ascultată la Radio Clasic vineri, 28 octombrie, de la ora 12.00 și în reluare seara, de la ora 20.00, ora Romăniei.