Coaliția de guvernare discută introducerea de taxe noi

c5ca9fbe 91db 405b be67 42f2e768bcf0

Coaliția de guvernare discută miercuri noi modificări la Codul Fiscal, precum o taxă de solidaritate care se va aplica și bugetarilor cu venituri mari și celor cu pensii speciale și o majorare de acciză la tutun și a TVA la produsele ce conțin zahăr, arată sursele Economedia.

Astfel, coaliția discută o creștere, posibil cu 60 de bani, pentru acciza la tutun și tutun încălzit.

De asemenea, se discută o creștere a TVA la produsele care conțin zahăr, de la 9% în prezent la 19%, la propunerea PNL.

Coaliția va discuta și despre o taxă de solidaritate, care se va lua în calcul și pentru bugetarii cu venituri mari (mai mari decât veniturile președintelui Klaus Iohannis, care a avut în anul 2020 venituri lunare brute de circa 14.800 lei) și mai ales pentru pensiile speciale. Reamintim că liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea anterior despre o taxă de solidaritate plătită de companiile cu afaceri mai mari de 100 de milioane de euro. Președintele Klaus Iohannis spunea că nu consideră de dorit o astfel de taxă, precizând că ea nu ar aduce rezultate.

Coaliția de guvernare va mai discuta de asemenea despre deduceri pentru familiile cu venituri mici și medii, de asemenea o propunere vehiculată anterior de social-democrați.