Coaliția PSD-PNL a stabilit data alegerilor prezidențiale și parlamentare

Getting your Trinity Audio player ready...

Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat astăzi că primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar al doilea tur pe 8 decembrie. Decizia a fost luată în urma discuțiilor matinale cu Partidul Social Democrat (PSD), care au condus la un consens în cadrul coaliției de guvernare.

Coaliția de guvernare a finalizat dezbaterile privind calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. „Ținând cont de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale”, se arată într-un comunicat al PNL.

Astfel, datele stabilite sunt:
– Primul tur al alegerilor prezidențiale: 24 noiembrie 2024
– Al doilea tur al alegerilor prezidențiale: 8 decembrie 2024

De asemenea, s-a ajuns la un acord pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie 2024.

Decizia vine după o serie de consultări între partidele din coaliția de guvernare și alte formațiuni politice, în încercarea de a stabili un calendar electoral care să fie acceptat de toți actorii implicați. „Am reușit să ajungem la un numitor comun care reflectă voința și consensul politic necesar pentru a asigura un proces electoral bine organizat și corect”, a declarat un reprezentant al PNL.

PSD a confirmat, de asemenea, acordul asupra datelor și a subliniat importanța unei campanii electorale transparente și echitabile. „Suntem pregătiți să colaborăm cu toate partidele pentru a asigura o desfășurare exemplară a alegerilor”, a spus un oficial PSD.