Cod portocaliu de vânt și precipitații în Județul Giurgiu

Getting your Trinity Audio player ready...

În noaptea de sâmbătă spre duminică, județul Giurgiu a fost lovit de un cod portocaliu de vânt și precipitații abundente, care a provocat căderea mai multor copaci și stâlpi de electricitate și telefonie. Aceste incidente au dus la avarierea a 18 autoturisme și blocarea unor șosele.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, pompierii au intervenit pentru degajarea a 11 copaci și stâlpi căzuți peste autoturisme sau pe partea carosabilă. Intervențiile au avut loc în mai multe localități din județ, inclusiv în municipiul Giurgiu, Prundu, Isvoarele, Vărăști și Gostinari.

În municipiul Giurgiu, situația a fost deosebit de gravă. Pe șoseaua București, doi copaci au căzut peste cinci autoturisme parcate, iar pe strada Tineretului, trei copaci au căzut peste 13 autoturisme. De asemenea, pompierii au fost solicitați să evacueze apa din precipitații acumulată în beciul unei case pe strada Dunării.

Pentru a face față acestor situații, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit cu motopompe transportabile și autospeciale. Au fost sprijiniți și de reprezentanții societății locale din municipiul Giurgiu, responsabili de toaletarea spațiilor publice.

Județul Giurgiu va rămâne sub avertizare meteorologică de tip cod portocaliu de precipitații abundente, care pot ajunge până la 70 de litri pe metru pătrat, până duminică la ora 18:00. Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie precauți și să urmărească actualizările meteorologice.