Codul roșu de viscol paralizează județele Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Constanța și Tulcea

Getting your Trinity Audio player ready...

Update:

Meteorlogii au prelungit codul roşu de viscol până la ora 16.00 în Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila. O avertizare cod portocaliu de viscol este valabilă până la ora 20.00 în estul şi nord-estul Munteniei, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei, precum şi Carpaţii Meridionali şi de Curbură. De duminică ora 20:00 până luni, la ora 10:00. vor fi intensificări ale vântului şi temporar zăpadă viscolită în mai multe regiuni.

 

Știrea inițială:

Meteorologii au emis duminică dimineață o avertizare de cod roșu de viscol puternic și ninsoare abundentă pentru județele Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Constanța și Tulcea. În urma acestei avertizări, mai multe drumuri naționale din aceste județe au fost închise, inclusiv pe sectorul Lehliu – Fetești al autostrăzii A2 și pe Podul de la Brăila.

Meteorologii spun că urmează viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită și vizibilitate redusă spre zero.

Avertizarea este valabilă până duminică, la ora 10:00.

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, traficul rutier pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea se desfășoară în condiții dificile, cu ninsoare viscolită și zăpadă pe carosabil. Circulația a fost închisă pe sectorul Lehliu – Fetești al A2 și pe Podul de la Brăila.

În județul Buzău, mai multe drumuri naționale au fost închise preventiv pe perioada codului roșu de viscol. De asemenea, circulația pe podul suspendat de la Brăila a fost închisă pentru mai multe ore. Autoritățile au impus restricții de circulație pe mai multe drumuri naționale din județ, din cauza viscolului puternic și a precipitațiilor abundente.

În județele Constanța și Tulcea, care se află de asemenea sub avertizare cod roșu, au fost anunțate intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 100 km/h, cu precipitații care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, și viscol puternic.