Compoziția lui Victor Colțea în primă audiție la festivalul EuropArt Bruxelles

ICR Bruxelles susține participarea compozitorului român Victor Alexandru Colțea la Festivalul de muzică de cameră EuropArt (8-15 aprilie 2017). Compoziția muzicală va fi interpretată în premieră mondială de Ansamblul Fractales în data de 13 aprilie, de la ora 20:00, la Biserica Protestantă din Bruxelles.

„Festivalul EuropArt Brussels este unul din puținele festivaluri care reunește atât muzicienii și compozitorii din Uniunea Europeană, cât și muzica nouă și cea clasică. Mă onorează faptul că pot reprezenta România în acest cadru și mă bucur că am posibilitatea de a colabora cu Ansamblul Fractales, dedicat muzicii contemporane.” a declarat Victor Alexandru Colțea pentru ICR Bruxelles.

Victor Alexandru Colțea este compozitor și director al ansamblului Sargo, grup instrumental consacrat promovării muzicii contemporane. Câștigătorul premiului Academiei Române pentru creație muzicală și premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pentru secțiunea vocal camerală, creațiile artistului cuprind muzică simfonică și de cameră cu sau fără muzică electronică, muzică pentru teatru, scurt metraje și instalații interactive. Piesele sale au fost interpretate în săli de concerte în întreaga Europă și în festivaluri internaționale.

Fondat în 2012, Ansamblul Fractales este alcătuit din Gian Ponte (pian), Marion Borgel (vioară), Renata Kambarova (flaut), Diego Amaral Coutinho (viloncel), Benjamin Maneyrol (clarinet). Specializat în primul rând în muzica spectrală, grupul artistic își extinde repertoriul către toate genurile de muzică nouă, cu predilecție creația contemporană, și colaborează cu tinerii compozitori pentru a promova generația muzicii de avangardă. În 2014, Ansamblul Fractales a primit premiul pentru interpretare „Just Composed!“ al Universității din Viena.