Compozitoarea Alma Deutscher, supranumită copilul-minune al operei, ovaționată la Viena

O compozitoare britanică în vârstă de doar 11 ani a fost ovaționată în picioare circa zece minute, joi seara, de câteva sute de spectatori prezenți la Casino Baumgarten din Viena, după premiera operei sale "Cinderella" (Cenușăreasa), informează BBC.

Deutscher a reimaginat povestea Cenușăresei amplasând acțiunea într-un teatru condus de mama vitregă a acesteia. "Premiera s-a jucat cu casa închisă, în fața a 540 de persoane care au ovaționat în picioare", a declarat pentru AFP Judy Grahame, responsabilă cu relațiile publice pentru tânăra Alma.

Micuța compozitoare a luat parte la spectacol interpretând la pian interludii și a acompaniat-o pe Cenușăreasa la vioară, totul sub bagheta celebrului dirijor Zubin Mehta.

"Reacția publicului a fost foarte caldă și spontană. Ovațiile au durat circa zece minute", a spus Grahame pentru BBC.

Media germană a numit-o pe Alma Deutscher "copilul-minune", iar unele voci compară talentul său muzical cu cel al prodigiosului compozitor vienez Wolfgang Amadeus Mozart, care a uimit de timpuriu Europa cu operele și lucrările sale instrumentale, la sfârșitul secolului al XVIII-lea.