Compozitorul James Horner a încetat din viață

Câștigător a două premii Oscar, James Horner a lucrat cu James Carmeron la 3 din filmele sale, două din filmele Star Trek, dar și titluri clasice precum A Beautiful Mind, Field of Dreams și Apollo 13.

James Horner, în vârstă de 61 de ani, binecunoscut publicului pentru coloanele sonore de mare succes din Titanic, Braveheart și Field of Dreams, a încetat din viață luni, 23 iunie, ca urmare a unui accident de avion lângă Santa Barbara. Decesul său a fost confirmat de Sylvia Patrycja, asistenta sa personală.

Aceasta a scris următoarele cuvinte pe pagina sa de Facebook: „Am pierdut o persoană minunată cu un suflet enorm și un talent incredibil. A murit făcând ceea ce iubea cel mai mult. Vă mulțumesc pentru sprijin și dragoste. Sper să ne revedem cu bine.

Horner pilota un avion de mici dimensiuni când a căzut într-o zona pustie, la aproximativ 100 de km nord de Santa Barbara. Un raport oficial menționa ca avionul, înregistrat pe numele compozitorului, a plonjat rapid, dar că pilotul nu a putut fi identificat.

Pentru coloana sonoră a filmului Titanic, realizat în 1997, film regizat de James Cameron, Horner a primit Oscarul de două ori: penrtu Coloana Sonoră Originală dar și pentru Cântec Original (împreună cu Will Jennings, pentru versuri), pentru My Heart Will Go On, cântec intepretat de Celine Dion.

Coloana sonoră a filmului Titanic s-a vândut în peste 27 milioane de exemplare la nivel mondial.

Parteneriatul cu Cameron i-a adus lui Horner și alte nominalizări la Oscar pentru coloanele sonore la Aliens (1986) și Avatar (2009). Cei doi lucrau la continuările pentru seria Avatar.

Tatăl său, binecunoscutul Harry Horner, este de asemenea laureat a două premii Oscar.