Concert simfonic între ruinele oraşului Palmyra

Dirijorul rus Valery Gergiev a condus joi (5 mai) un concert între ruinele antice din Palmyra, o zonă recucerită recent de către forțele siriene și rusești de sub teroarea grupării islamice.

Orchestra Simfonică a Teatrului Mariinsky a susţinut un mic concert cu muzică de Bach, Prokofiev și Rodion Shchedrin. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a adresat audienţei la concert, printr-un mesaj video transmis de la locuința sa. El a numit terorismul „o infecţie” de care lumea trebuie să se vindece, menționând că este „surprinzător” chiar faptul că acest concert a putut avea loc.

Evenimentul nu a scăpat totuși de critici, Muzna Al-Naib, o activistă siriană aparținând mișcării Syria Solidarity UK, a numit concertul "un instrument de propagandă".

"Ei demonstrează că nu tratează serios tot ce presupune acest proces de pace – ei ucid civili chiar acum în Aleppo și vor să țină un concert? Aceasta este Siria noastră, nu Siria rușilor, ei înșiși reprezintă o forță de ocupație. Rușii sunt o parte a problemei." a declarat Muzna Al-Naib.