Concertul săptămânii: Regal de jazz cu Joe Lovano

Având la activ o discografie impresionantă, mai multe nominalizări la Premiile Grammy și o astfel de distincție în palmares, saxofonistul și compozitorul Joe Lovano, originar din Cleveland, Statele Unite, șef al catedrei de jazz de la Berklee College of Music, va susține, în premieră, un concert extraordinar, la 25 martie, la Sala Radio din București.

Artistul, considerat unul dintre cei mai apreciați saxofoniști tenor contemporani, va urca pe scenă începând de la ora 20:00 într-un eveniment ce se anunță a fi un adevărat regal de jazz clasic, în organizarea Jazz Syndicate Live Sessions.

Saxofonistul și compozitorul în vârstă de 64 de ani a lansat și a participat la înregistrarea a zeci de albume de jazz de-a lungul carierei sale, realizate alături de numeroși interpreți cunoscuți ai genului, precum Jim Hall, Dave Douglas, Hank Jones sau John Abercrombie. În 2014, a câștigat premiul pentru Suflătorul și Saxofonistul Anului de la Asociația Jurnaliștilor de Jazz, precum și Saxofonistul Tenor al Anului, de la prestigioasa DownBeat Magazine.

Susținător fervent al jazz-ului tradițional, Lovano va aduce în capitala țării noastre proiectul Classic Quartet, alături de care va explora bogata istorie a zonei clasice a acestui gen muzical, incluzând în repertoriu sonorități diferite, de la swing la bebop.