Concertul sopranei Elena Moşuc la Festivalului Internaţional de Muzică Clasică Třeboňská nocturna

Institutul Cultural Român are plăcerea de a fi partener în organizarea concertului sopranei Elena Moşuc, acompaniată de Filarmonica Boemiei de Sud dirijată de maestrul Jan Chalupecký, la concertul de gală al Festivalului Internaţional de Muzică Clasică Třeboňská nocturna care va avea loc sâmbătă, 15 iulie 2017, ora 19:30, la Primăria oraşului Třeboň, Republica Cehă.

Concertul va fi dedicat memoriei renumitei cântăreţe de operă de origine cehă, Ema Destinnová (1878 – 1930).

Festivalul International de Muzică Třeboňská nocturna beneficiază de patronajul Preşedintelui Senatului şi Parlamentului Republicii cehe, Dl. Milan Štěch, Ministrului Culturii Republicii cehe, Dl. Daniel Herman şi a Guvernatoarei Bohemiei de Sud, D-na Ivana Stráská.

Ediţia de vară a festivalului are loc anual în cea de-a doua săptămână a lunii Iulie în oraşul Třeboň din Sudul Boemiei şi are ca scop să reunească pe aceeaşi scenă interpreţi cehi şi internaţionali de vârf şi să ofere vizitatorilor oraşului Třeboň muzică de înaltă calitate.

Soprana Elena Moșuc este una dintre cele mai versatile și expresive soprane din lume. Repertoriul său larg include Regina Nopții în Flautul fermecat (W. A. Mozart), Constanţa în Răpirea din Serai (W. A. Mozart), Donna Anna în Don Giovanni (W. A. Mozart), rolul principal în operele lui Gaetano Donizetti, Lucia di Lammermoor și în opera Linda di Chamounix, Elvira în I Puritani, rolul principal în Norma, Amina în La Sonnambula (Vincenzo Bellini), Gilda în Rigoletto, rolul principal în Traviata (Giuseppe Verdi), Micaela din i (Georges Bizet), Mimi și Musetta din La boheme (Giacomo Puccini) și multe altele. Elena Moşuc susţine în mod regulat concerte în La Scala din Milano,  la Opera Metropolitană din New York, la Opera de Stat din Viena şi la Opera Regală din Covent Garden.