Concursul Enescu 2016 a lansat aplicația ‘Trăiește-ți visul!’

Concursul Enescu 2016 a lansat aplicația "Trăiește-ți visul!", o inițiativă prin care își provoacă publicul să descopere și să împărtășească puterea propriului vis alături de tinerii artiști din întreaga lume care intră în competiție la această ediție.

Potrivit unui comunicat al Oma Vision, aplicația "Trăiește-ți visul!" este structurată sub forma unui test, fiind disponibilă începând de joi, online, pe site-ul Concursului și Festivalului Internațional "George Enescu".

Prin răspunsul la cele cinci întrebări ale testului din aplicație publicul poate descoperi cu ce muzician se aseamănă și care este forța ce îl motivează în îndeplinirea visurilor sale, care este citatul din George Enescu care îi caracterizează personalitatea, ce evenimente din cadrul Concursului Enescu 2016 i se potrivesc.

"Aplicația "Trăiește-ți visul!" este gândită ca un joc, prin intermediul căruia îi invităm pe oameni să descopere într-un mod inedit cele patru secțiuni ale Concursului Enescu la care tinerii artiști intră în competiție: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție. Este o modalitate ludică de a-i apropia pe oameni și mai mult de muzica clasică. Îi invităm să afle cât de specific și, în același timp, cât de general uman este fiecare instrument și fiecare abordare muzicală în parte. Îi invităm să asculte câteva compoziții de George Enescu pentru a descoperi de care dintre lucrările muzicale ale marelui compozitor român se simt mai apropiați și care sunt vorbele lui Enescu ce se potrivesc personalității lor. Îi provocăm să împărtășească propriul vis de viață, să li se alăture tinerilor artiști care își urmează visul de a deveni mari muzicieni și, astfel, să sărbătorim împreună puterea visurilor care ne duc pe noi și societatea mai departe", a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Concursului și Festivalului Enescu, citat în comunicat.

La final, după aflarea rezultatului, publicul este de asemenea invitat să împărtășească un vis care are o semnificație specială, vis care va fi publicat pe site-ul Concursului și Festivalului Enescu. Aplicația oferă opțiunea de a face public visul fiecărui utilizator sau nu, în funcție de decizia acestuia, precizează sursa citată.

O selecție a celor mai frumoase visuri care vor fi încărcate de public pe site, prin intermediul aplicației, va fi proiectată pe Ateneul Român într-un eveniment surpriză ce va avea loc la finalul concursului, pe 25 septembrie.