Congresul Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa” la Sala Palatului

Getting your Trinity Audio player ready...

Printre invitați și-a anunțat prezența și premierul Marcel Ciolacu.

Peste 4.000 de membri ai comunității de romi din România sunt așteptați să participe la Congresul Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE), care se va desfășura la Sala Palatului din București. Evenimentul, programat pentru duminică, 5 noiembrie, va reuni reprezentanți din peste 400 de comunități și se va concentra pe proiectul politic „Romi pentru România”.

Premierul Marcel Ciolacu și-a confirmat prezența la congres, marcând astfel importanța dialogului între guvern și comunitățile de romi. Deși au fost anunțate participări ale altor lideri politici importanți, inclusiv Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, până în prezent, doar premierul Ciolacu a confirmat oficial că va fi prezent.

Nicolae Păun, președintele APRPE, a subliniat că scopul principal al congresului este de a dezbate și a găsi soluții la problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România. Congresul va aborda subiecte precum egalitatea de șanse, incluziunea socială și economică, și va promova un nou program social și politic axat pe educație, dezvoltare comunitară și reprezentarea romilor în administrația publică.

„Romi pentru România” reprezintă o nouă viziune și abordare a provocărilor întâmpinate de comunitățile de romi, punând accent pe unitate și solidaritate. Acest proiect politic este menit să contureze direcțiile de acțiune pentru următorii ani, plecând de la necesitățile concrete ale comunităților de romi.