Consiliul ALDE Europe se reunește în premieră la București

Bucureștiul găzduiește, pentru prima dată, consiliul de toamnă al ALDE Europe, partidul european democrat-liberal din care face parte și USR. Evenimentul, care are loc vineri și sâmbătă, va reuni peste 200 de delegați provenind din 60 de partide europene. În contextul acestui consiliu, USR va lansa oficial candidații săi pentru alegerile europarlamentare.

Printre vorbitorii de marcă care vor susține discursuri se numără copreședinții ALDE, Timmy Dooley și Ilhan Kyuchyuk, președintele Renew Europe, Stéphane Séjourné, președintele USR, Cătălin Drulă, vicepreședintele ALDE Europe și USR, Dan Barna, precum și primarul Elena Lasconi.

Lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoș și alți membri marcați ai partidului. Președintele USR, Cătălin Drulă, a subliniat că partidul va trimite la Bruxelles profesioniști cu experiență în diverse domenii, oferind României o alternativă onestă și profesionistă pe scena politică europeană.