Constanța va avea 20 de autobuze electrice și 25 de stații de încărcare

Municipiul Constanța va beneficia de 20 de autobuze electrice, 20 de stații de reîncărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă, în maximum doi ani. Predarea noii flote eBus fără emisii este programată pentru începutul anului 2022. Majoritatea vehiculelor vor fi construite la unitatea de producție dedicată BYD din Komárom, Ungaria.

Licitația de livrare în Constanța a fost câștigată de New Kopel Car Import, parte a SIXT GROUP ROMANIA, iar proiectul face parte din programul “Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 metri ses, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești”.

Autobuzele electrice BYD sunt unice prin autonomia lor ridicată, capacitățile de încărcare AC, care se traduc în costuri reduse de infrastructura și de încarcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, performanțele eficiente de regenerare/frânare și autobuzele moderne de calitate. (…) BYD este cel mai mare producător și vânzător de automobile electrice și autobuze din întreaga lume, cu peste 100.000 de vehicule electrice vândute anual”, se precizează în comunicatulSIXT GROUP ROMANIA.

Compania se va ocupa de asemenea de dotarea Municipiului Buzău cu 9 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă.

BYD a livrat peste 40.000 de autobuze electrice în întreaga lume și deține instalații de producție în Ungaria și Franta. Autobuzele BYD variază de la autobuze articulate de 8,7 metri, 10,8 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la autobuze articulate de 18 metri.