Controverse legate de afișul viitorului festival de la Cannes

Salutat pentru simțul său estetic, afișul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiș la Roma în 1959, a fost totuși luat în derâdere de mass-media franceze care suspectează o retușare a taliei și a coapselor actriței italiene pentru a părea mai slabă.

"Afișul este minunat, după cum putem constata și totodată regreta datorită unui gif animat care circulă pe Twitter, care arată că imaginea a fost amplu retușată, comparativ cu cea originală, pentru a face mai fină talia actriței…. Păcat", notează revista culturală franceză Télérama, pe site-ul său pe internet.


"Între original și copie, Claudia Cardinale a pierdut o măsură în talie", denunță și cotidianul Libération într-un mesaj pe Twitter, însoțit de o animație video care lasă să se vadă retușurile realizate pentru ca actrița italiană să pară mai slabă, grație unei suprapuneri a fotografiei originale peste cea folosită pe afișul Festivalului.

"Claudia Cardinale nu era probabil suficient de slabă pentru Cannes", "Dacă nici Claudia Cardinale nu poate întruchipa frumusețea fără retușuri, am ajuns rău!" "Trist, dacă și Claudia Cardinale tânără TREBUIE retușată…"Gata cu dictatura centimetrilor! Stop obligativității slăbirii pentru femei!", sunt câteva din zecile de mesaje care circulă pe Twitter.