Corigența doamnei ministru Corina Șuteu

Domnul Virgil Ștefan Nițulescu, doctor în istorie, fost director al Muzeului Național al Țăranului Român, este invitat în studioul Radio Clasic, miercuri 5 octombrie, de la ora 12.00.

În ziua de 8 august, managerul interimar al Muzeului Țăranului, Virgil Nițulescu, a fost declarat câștigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru conducerea instituției, obținând nota 8,40. La concurs s-au mai înscris antropologul Vintilă Mihăilescu, care s-a clasat al doilea, cu nota 7,87, și Liliana Passima, care a obținut nota 5.06. Cu toate acestea, ministrul culturii Corina Șuteu a decis, fără o bază legală, să o numească interimar la conducerea Muzeului pe doamna Liliana Passima, în ciuda faptului că obținuse cea mai mică notă la concursul de proiecte.

În ultimii ani, Muzeul Țăranului Român a fost prezent în viața culturală a Bucureștiului prin diverse acțiuni care au adus un public numeros. Târgurile organizate periodic la Muzeul Țăranului, lansările de carte și proiecțiile de film au fost de asemenea bine primite de public și reprezentau evenimente așteptate de publicul bucureștean.