Corneliu Porumboiu filmează pentru „Gomera” în Spania

Regizorul Corneliu Porumboiu s-a întors pe platourile de filmare pentru cel mai nou lungmetraj, „Gomera”, în a cărui distribuţie se află Vlad Ivanov, în rolul principal, Catrinel Menghia, Rodica Lazăr şi Sabin Tambrea. Filmările au debutat pe 18 februarie şi se vor încheia la finalul lunii aprilie, având loc în Bucureşti şi pe insula La Gomera, din Spania.

„Gomera” spune povestea lui Cristi, un ofiţer de poliţie care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăţa limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui Cristi este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în Bucureşti.

Filmul, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădureţu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcţia artistică.

Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal şi non-verbal”, declară Corneliu Porumboiu.

„Gomera” va fi lansat în cinematografele din România în 2019.