Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 260 / 43 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Alte 14 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 260 , potrivit raportării oficiale de miercuri seară, de la ora 18.00. Raportarea din cursul dimineții consemna 246 de cazuri.

Cele 14 cazuri nou confirmate sunt: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj. T

oate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În total, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 43 de noi îmbolnăviri. Marți seară, bilanțul cazurilor confirmate de coronavirus era de 217.


Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). Menționăm că SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.