Coronavirus India: A cincea zi consecutivă cu bilanț-record la nivel global

India a anunțat luni un bilanț de cazuri de coronavirus record la nivel global pentru a cincea zi consecutivă, iar numărul deceselor asociate cu Covid-19 raportate în 24 de ore a atins și el un nivel record, transmite Reuters.

Astfel, au fost înregistrate 352.991 de cazuri, bilanțul total al infecțiilor din India trecând de 17 milioane.

De asemenea, numărul deceselor la persoane infectate cu Sars-Cov-2 a crescut cu 2.812, până la 195.123, potrivit datelor ministerului sănătății din India. Experți în sănătate spun că bilanțul deceselor este, probabil, mult mai mare.

Lunea trecută a fost impusă o perioadă de carantină de o săptămână, prelungită în weekend cu încă o săptămână, cu scopul de a scădea presiunea asupra spitalelor, care se confruntă cu o gravă penurie de oxigen.

Această criză scoate din nou la iveală vechimea sistemului indian al sănătăţii, în timp ce furia creşte împotriva lipsei de pregătire a Guvernului federal împotriva acestui val al epidemiei.

UE va oferi „asistență” Indiei, aflată în fața unui număr record de noi cazuri de contaminare Covid-19, prin activarea Mecanismului său european de protecție civilă, a anunțat duminică președintele Comisiei Europene pe Twitter, Ursula von der Leyen.

Statele Unite vor trimite Indiei imediat componente pentru producerea de vaccinuri, precum şi echipamente medicale, în contextul unei explozii a cazurilor de COVID-19, a anunţat duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden.

Un caz de contaminare cu varianta SARS-CoV-2 – care se află la originea unui val al epidemiei covid-19 în India – a fost descoperit în Grecia, anunță autoritățile sanitare grecești.

Un prim caz al variantei indiene de Covid-19 a fost depistat și în Elveția, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare din această țară.