Coronavirus: Se introduc noi restricții în România

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru fac declarații cu privire la noile măsuri decise pentru a preveni răspândirea coronavirusului:

  1. suspendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentelor, dispozitivelor medicale și a materialelor sanitare în afara României
  2. recomandarea decalării programului de lucru al firmelor private cu peste 99 de angajați pentru cei care folosesc transportul în comun, până la 31 martie. Sunte recomandate trei intervale orare de începere a programului: ora 8, 9, 10. Pentru instituțiile publice decalarea programului este obligatorie.
  3. restricționarea activităților culturale, artistice, sportive, religioase în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. Dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, acestea se pot desfășura fără probleme.
  4. sistarea activității cu publicul pentru muzee, până la 31 martie
  5. recomandarea suspendarea activității didactice din învățământul superior până la 31 martie.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a anunțat că se fac planuri pentru trecerea la scenariul 3 și 4, avându-se în vedere extinderi ale capacităților de primire ale spitalelor.

Până la această oră în România sunt confirmate 31 de cazuri de infectare cu coronavirus.