Coronavirus: Situația în România – Niciun caz confirmat / 12 oameni în carantină, alți 2.077 monitorizați acasă / Două dosare penale

În România nu a fost confirmat până la acest moment niciun caz de infectarea cu coronavirus, 26 de persoane se află în carantină, iar alte 2.077 sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene, conform datelor transmise miercuri dimineață de autoritățile române prin „Grupul de Comunicare Strategică”.

 
Ultimele informații transmise de autoritățile responsabile:
  • Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.
  • În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.
  • În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe pe București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.
  • Pentru informații utile, cetățenilor li se recomandă să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.
  • De asemenea, în cursul zilei de marți, 25 februarie au fost înregistrate doua dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.
  • Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, autoritățile precizează că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.
  • În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile, adaugă sursa citată.