Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost distins cu Ordinul “Credință și Unire”

Pe 26 aprilie, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a susținut, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, un concert extraordinar de Paști, la care au participat peste 300 de spectatori. La eveniment a luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, care a distins Corul cu Ordinul “Credință și Unire”.
 
La repetiția generală, artiștii Corului au lansat Programul Național Cantus Mundi la Alba Iulia, iar primul cor de copii al programului are 30 de membri. Aceștia au făcut vocalize și au fost îndrumați în exerciții tehnice de către Anna Ungureanu, dirijorul Corului și Cezar Verlan, dirijorul secund.

Înființat în anul 1963, de către reputatul dirijor Marin Constantin, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a susținut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.
 
Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin. Programul național care își propune să unească toți copiii României a fost lansat în data de 29 septembrie, la Sala Rosetti a Parlamentului României, în cadrul Galei Cantus Mundi, transmisă în direct pe TVR1 și la care au luat parte peste 700 de copii care au cântat împreună.