Covid-19: Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus în Anglia

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus au fost identificate în ultimele zile în Anglia, predominant în sudul țării unde ar putea fi legată de o creștere a numărului de cazuri, a spus luni ministrul Sănătății, Matt Hancock, relatează Reuters. Organizația Mondială a Sănătății spune că este conștientă de noua variantă de Covid din Marea Britanie și că nu există nicio dovadă că tulpina se comportă diferit de cele existente deja.

”Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei”, a spus Hancock într-o declarație în Parlament.
 
”Inițial, analiza sugerează că această variantă crește mai rapid decât variantele existente”, a spus el. ”Trebuie să subliniez că nu există în acest moment nimic care să sugereze că varianta prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă, iar ultimul sfat clinic este că este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a adăugat el.
Capitala Angliei, Londra, dar și părți din sud-estul Angliei vor fi puse sub o serie de restricții mai dure începând miercuri, a anunțat ministrul Sănătății, spunând că creșterea numărului de cazuri ar putea să copleșească spitalele.
 
”În ultima săptămână, am văzut o creștere bruscă a cazurilor, creșteri exponențiale în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire… Ca urmare am decis să mutăm Londra, sudul și vestul Essexului… și sudul Hertfordshire-ului… la nivelul trei, care reprezintă cel mai mare nivel de alertă”, a spus Hancock.
 
OMS spune că este conștientă de mutație.
 
”Autoritățile cercetează semnificația acesteia. Avem mai multe variante, virusul evoluează și se schimbă în timp”, a spus Mike Ryan de la OMS în cadrul unei conferințe la Geneva.