Cozi imense la granița spre Grecia

img 4498

Ministerul Afacerilor Externe, prin reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, a monitorizat, sâmbătă şi duminică, situaţia din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă, în special PTF Makaza-Nymphaia şi PTF Kulata-Promachonas. În timpul orelor de vârf, timpul maxim de aşteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei a fost de 120 de minute.

Conform comunicatului de presă al MAE, accesul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei PTF Kulata-Promachonas se realizează pe 5 benzi, iar cetăţenii statelor membre UE, inclusiv cetăţenii români, beneficiază de control simplificat.

Reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiului consular au fost pregătiţi să ofere asistenţă consulară cetăţenilor români care întâmpină dificultăţi, în limitele competenţelor. Menţionăm că în această perioadă nu au fost recepţionate apeluri din partea cetăţenilor români cu privire tranzitul frontierei bulgaro-elene, mai arată sursa citată.

MAE mai subliniază că, în contextul debutului sezonului estival şi a creşterii numărului de turişti, este posibil ca timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei să se mărească. MAE va continua monitorizarea situaţiei din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state şi reiterează recomandările transmise anterior, disponibile la https://www.mae.ro/node/62146 .