Crime fără precedent în Bucha, Ucraina

img 1904

Material care ar putea să vă afecteze emoțional

Un bărbat zăcea duminică întins pe marginea drumului, în orașul ucrainean Bucha, cu mâinile legate la spate și cu o rană de glonț la cap, unul dintre sutele de locuitori locali despre care oficialii spun că au fost găsiți morți în urma a cinci săptămâni. ocupatie ruseasca. Viceprimarul Bucha, Taras Shapravskyi, a declarat că 50 dintre locuitorii găsiți morți după ce forțele ruse s-au retras din oraș la sfârșitul săptămânii trecute, au fost victimele crimelor comise de trupele ruse, iar oficialii au acuzat Moscova de crime de război.

Ministerul rus al Apărării susține, într-o declarație emisă duminică, că toate fotografiile și videoclipurile publicate de autoritățile ucrainene în care se acuză că ar fi „crime” comise de trupele ruse la Bucha reprezintă o „provocare” și niciun locuitor din Bucha nu a suferit violențe din partea trupelor ruse.

Jurnaliștii nu au putut verifica în mod independent cine este responsabil pentru uciderea rezidenților din Bucha, dar trei cadavre văzute de reporterii Reuters duminică – cadavrul cu mâinile legate și alte două care nu aveau mâinile legate – au avut împușcături de gloanțe în cap, în concordanță cu ceea ce primarul orașului Bucha, Anatoliy Fedoruk și adjunctul său au descris drept execuții. În toate cele trei cazuri, nu au existat semne de alte răni semnificative în altă parte a corpului. Toate cele trei persoane împușcate în cap erau bărbați, iar toți trei erau îmbrăcați în civil. Pe corpul persoanei ale cărei mâini erau legate, pe buze și pe față erau urme de arsuri de pulbere. Astfel de semne pot însemna că o persoană a fost împușcată de la mică distanță. Pânza folosită pentru a lega mâinile bărbatului părea a fi o banderolă albă. Trupele ruse, în timp ce se aflau în Bucha, au cerut localnicilor să poarte banderole pentru a se identifica, potrivit unei femei care încă o purta pe a ei.