Cristina Pocora, propusă pentru funcţia de preşedinte al CNA

Cristina Ancuţa Pocora este propunerea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a ocupa funcţia de preşedinte al forului, decizia fiind luată prin vot secret, într-o ședință desfășurată cu uşile închise în timpul alegerilor, potrivit Agerpres.

Cristina Pocora a anunțat, miercuri dimineașă, că a decis să își depună candidatura pentru postul de președinte al CNA, criticând modul în care instituția își desfășoară activitatea.

„Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție care a rămas în urmă. O simțim cu toții, de la membrii Consiliului, la ceilalți angajați ai instituției, la parteneri și societate. Din păcate, deși există un acord general pentru o reformă structurală, puțini pași au fost făcuți în acest sens, până acum. Monitorizarea se face cu “pixul, pe hârtie”, dosarele de licență stau în teancuri printate. Suntem încă la nivelul “dosarelor cu șină”. Reacționăm rigid și lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Și de multe ori, prea târziu. CNA trebuie să se transforme dintr-o instituție încremenită, care doar dă licențe și rezolvă sesizări, într-o instituție dinamică, activă, care are o strategie coerentă, care poate să contribuie la schimbarea în bine a dezbaterii publice, care are o influență benefică în societate”, a scris Crisina Pocora pe Facebook.