CSAT formează un grup de lucru pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor

Getting your Trinity Audio player ready...

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional cu scopul de a elabora măsuri eficiente pentru combaterea traficului și consumului de droguri, în special în rândul tinerilor și elevilor. Decizia vine ca răspuns la riscurile majore la adresa siguranței individuale și naționale pe care le reprezintă consumul de droguri și alte substanțe psihoactive.

Grupul de lucru va fi format din secretari de stat de la diferite ministere, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. De asemenea, vor face parte din acest grup reprezentanți ai Serviciului Român de Informații, procurori desemnați de Ministerul Public și specialiști din instituțiile implicate, toți sub coordonarea Guvernului României.

Principalele obiective ale grupului vor fi identificarea și eliminarea lacunelor legislative, extinderea accesului la tratament și recuperare pentru cei afectați de consumul de droguri și implementarea unui plan pentru siguranța în școli. La nivel județean, vor fi înființate grupuri de lucru operaționale, formate din specialiști și experți.

Administrația Prezidențială subliniază gravitatea situației, menționând că consumul de droguri și alte substanțe stupefiante afectează valorile de securitate națională, ordinea de drept și climatul de exercitare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.