Cseke Attila a aprobat investiții de 587 milioane de lei, în ultimele zile de mandat

Fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, a aprobat 58 de contracte în programul „Anghel Saligny”, proiecte în valoare de 587 milioane de lei, în ultimele zile de mandat. Dintre cele 20 de proiecte mari de peste 10 milioane de lei, șapte s-au dus către localități cu etnici maghiari, scrie Europa Liberă.

Controlul asupra Ministerului Dezvoltării a devenit miza principală în „rotativa” guvernamentală și, ulterior, cauza pentru ieșirea UDMR de la guvernare.

Cu programe în derulare de miliarde de euro, Ministerul Dezvoltării a fost adjudecat de Adrian Ioan Veștea, de la PNL.

La două zile de la demisia premierul Nicolae Ciucă și în timp ce avea loc preluarea Guvernului de către Marcel Ciolacu, fără UDMR, pe site-ul Ministerului Dezvoltării era publicată lista celor 58 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de peste 587 de milioane de lei.

Întrebat de ce crede că liberalii au insistat atât de mult pentru a controla Ministerul Dezvoltării, fostul ministru Cseke Attila a răspuns că „PNL și PSD au refuzat” respectarea protocolului semnat.

„Ne-au împins în afara guvernării după un mandat profesional, de succes în fruntea Ministerelor Dezvoltării și Mediului. În rest, întrebați-i pe ei, care au fost motivele nerespectării protocolului”, a subliniat el.