Curtea de Apel a dispus înscrierea lui Dan Barna ca președinte USR în registrul partidelor politice

Curtea de Apel a respins, miercuri, acțiunea celor 11 membri USR care au contestat alegerea președintelui USR și a dispus înscrierea lui Dan Barna ca președinte în registrul partidelor politice – potrivit site-ului G4Media.ro care citează surse din partid. Soluția Curții de Apel este definitivă, litigiul intern din USR este astfel închis. Informația are relevanță în ce privește depunerea listelor de semnături pentru canddiații la alegerile europarlamentare, fiind neclar dacă ele ar fi trebuit semnate de fostul președinte Nicușor Dan sau de Barna. Termenul limită de depunere a listelor este 28 martie.

În ce privește participarea alianței USR – PLUS în alegeri, problema a fost tranșată vinerea trecută de Înalta Curte. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis vineri în favoarea Alianţei 2020 USR PLUS, după ce Biroul Electoral Central respinsese cu o zi înainte protocolul de constituire a alianței, motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au, potrivit Registrului partidelor politice, calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

În urma deciziei BEC, Nicușor Dan s-a reînscris joi seara în USR pentru a putea semna protocolul Alianței 2020, deoarece în Registrul partidelor el apare încă drept președinte al formațiunii. El a explicat că a făcut acest gest doar ca să poată semna în mod legal protocolul Alianței 2020 și că după ce instanța și Biroul Electoral Central va accepta asocierea dintre cele două partide, va demisiona din nou din USR.