Dacian Cioloș: Alegerile anticipate sunt posibile, cu datele pe care le avem

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, spune că alegerile anticpate sunt posibile, după calculele sale, și necesare, pentru că vor aduce stabilitate României.

Alegerile anticipate sunt posibile, cu datele pe care le avem. Sunt și necesare. E obligatoriu să avem alegeri anticipate, dacă ne gândim la ceea ce trebuie făcut în România”, a spus Dacian Cioloș.

În opinia sa, Ludovic Orban a devenit premier cu un mandat limitat, „sau de a face reforme, sau de a facilita pregătirea alegerilor anticipate”.

„Președintele a spus că e un mandat limitat, că acest guvern trebuie să pună în aplicare ce vor cetățenii și ceea ce alianța USR-PLUS a cerut – și nu cu care PNL a fost de acord – alegeri locale în 2 tururi, dispariția secției speciale”, a spus Cioloș la Digi24.

El a adăugat că alegerile anticipate ar aduce stabilitate, pentru că România are nevoie de predictibilitate pentru a face reforme.

Dacian Cioloș mai spune că în ultimele două luni s-a văzut dezastrul lăsat în urmă de PSD.

„Nu putem corecta acest dezastru pentru că asta presupune votarea unor legi în Parlament, iar acele partide care au adus România în starea de dezastru blochează proiectele”, a spus el.