Dăncilă, pentru Bloomberg: ”Cred cu tărie că pericolul declanșării Articolului 7 în cazul României a dispărut”

La mai puțin de o lună după ce cel mai puternic politician român a fost aruncat în închisoare, Viorica Dăncilă intenționează să repare daunele făcute de fostul ei aliat pe relația cu Uniunea Europeană, potrivit Bloomberg.

”Guvernul nu mai este interesat de schimbarea sistemului judiciar. Este un pas înainte”, a declarat Dăncilă pentru Bloomberg.

România a fost recent avertizată că va fi sancționată de UE dacă nu oprește intrarea în vigoare a modificărilor la legile penale, iar statele membre care se ceartă cu Bruxellesul riscă și tăieri ale fondurilor europene.

Probabil că cea mai puternică motivație pentru schimbarea de atitudine este scorul pe care l-a obținut la europarlamentare, scrie Bloomberg, amintind că sprijinul pentru UE este puternic în rândul românilor, mult peste media europeană. ”Eu sunt în favoarea unei abordări diferite. Una pro-europeană, cu un angajament solid față de valorile UE”, susține Dăncilă.

”Am reluat dialogul constructiv cu Bruxelles-ul – nu vrem să le dăm niciun motiv pentru posibile sancțiuni”, a declarat Dăncilă într-un interviu telefonic pentru publicația americană.

”Cred cu tărie că pericolul declanșării așa-numitului Articol 7 în cazul României a dispărut”, a spus Dăncilă.