Dare și luare de mită la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București

Getting your Trinity Audio player ready...

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, au desfășurat miercuri 4 percheziții în două dosare penale care vizează infracțiunile de luare și dare de mită. Două dintre percheziții au avut loc în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Anunțul oficial făcut de DGA (Direcția Generală Anticorupție) precizează că procurorii efectuează cercetări cu privire la presupusa implicare a mai multor medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” în acte de corupție. Acești medici sunt suspectați că ar fi primit sume de bani și bunuri de la pacienții spitalului în schimbul efectuării controalelor pre și postoperatorii, precum și pentru realizarea intervențiilor chirurgicale.

Ancheta se întinde pe parcursul anilor 2022 – 2023 și se concentrează asupra unor acuzații de corupție repetată în rândul personalului medical. Cercetările au inclus și investigații financiare care au relevat discrepanțe semnificative între veniturile licite și averea unor medici implicați în presupusele fapte ilegale.

În acest stadiu al investigației, 31 de persoane au fost aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și la sediile Direcției Generale Anticorupție din 12 județe pentru audieri. Acești indivizi sunt suspectați că au fost implicați în diverse activități infracționale legate de caz.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Direcției Generale Anticorupție, iar măsurile legale necesare vor fi luate în funcție de evoluția investigației. Acest caz subliniază importanța combaterii corupției în sistemul medical și a asigurării transparenței și eticii în furnizarea serviciilor medicale.