David Popovici, înotătorul fenomen, a revenit acasă

David Popovici, înotătorul român de doar 16 ani, care a obținut trei medalii de aur, una de argint și a doborât două recorduri mondiale la europenele de juniori a ajuns astăzi în România. Sportivul a susținut o conferință de presă pe aeroportul Otopeni.

David Popovici, calificat la JO de la Tokyo, a cucerit la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma trei medalii de aur la 50 m liber, 100 m liber şi 200 m liber, precum şi una de argint, cu ştafeta de 4×100 m liber (din care au mai făcut parte Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu). Acesta a fost şi bilanţul final al delegaţiei României, trei medalii de aur şi una de argint.

Delegaţia României de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma a revenit, luni seara, în ţară, fiind întâmpinată la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, conducerea Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, familii şi prieteni.

„La Tokyo merg cu gândul de a da tot ce pot într-o finală olimpică”

David Popovici: Antrenorii mei, Adrian Rădulescu și Dragoș Luscan sunt unii dintre cei mai importanți oameni, fără de care nu aș fi putut să ajung aici.

Le mulțumesc, de asemenea, părinților mei. Aș vrea să mulțumesc federației, tuturor celor care mă susțin, pentru că sunt o mulțime de oameni și mi-ar lua o veșnicie să-i numesc pe toți.

Vă mulțumesc tuturor!

După cum a spus și doamna Camelia Potec, mi-am îndeplinit obiectivul, am depășit ce mi-am dorit pentru acest concurs și am câștigat extrem de multă experiență.