Decizie importantă în cazul incendiului de la stația GPL din Crevedia

Un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 urmează să decidă dacă administratorii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, vor rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, între 6 octombrie și 4 noiembrie 2023. Procurorii au cerut prelungirea măsurii, invocând nerespectarea legislației privind operațiunile cu combustibil GPL de către cei doi inculpați, în ultimii trei ani.

Incendiul devastator din 26 august, din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a avut consecințe grave: 5 persoane decedate, 56 rănite, 6 locuințe distruse total și alte 83 afectate parțial. De asemenea, distrugerile materiale semnificative au afectat echipamentele echipelor de intervenție și bunuri ale cetățenilor pe o rază de aproximativ 1,5 km.

Potrivit PÎCCJ, 158 de persoane au fost afectate de exploziile produse, din care 90 au fost deja audiate ca persoane vătămate. 81 dintre acești cetățeni au solicitat despăgubiri în valoare totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Decizia va fi luată în urma propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive înaintată judecătorului de drepturi și libertăți.