Deputatul PNL Florin Roman depune plângere pentru ultraj împotriva lui Dan Vîlceanu

Getting your Trinity Audio player ready...

Raportul Institutului de Medicină Legală (INML) confirmă leziunile suferite de deputatul PNL Florin Roman în urma agresiunii de săptămâna trecută, când a fost lovit de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. Surse parlamentare au precizat că Roman are nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale. În urma acestui incident, Florin Roman urmează să depună astăzi plângere la Parchetul General, acuzând ultraj, agresiune și loviri.

Potrivit raportului INML, leziunile suferite de Florin Roman sunt semnificative, necesitând îngrijiri medicale timp de cinci zile. Incidentul a avut loc săptămâna trecută în Parlament, când deputatul neafiliat Dan Vîlceanu l-a lovit pe Roman. Surse parlamentare au confirmat că Roman va depune plângere la Parchetul General pentru a solicita măsuri legale împotriva lui Vîlceanu.

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a anunțat că în ședința de luni a conducerii Camerei Deputaților s-a decis aplicarea sancțiunii maxime pentru Dan Vîlceanu. Aceasta constă în reducerea indemnizației cu 50% timp de șase luni și limitarea la 10 secunde a luărilor de cuvânt în plen, pentru o perioadă de trei luni. Sancțiunea va fi aplicată începând de astăzi.

„Vom continua să propunem înăsprirea Regulamentelor până când vom exclude orice formă de violență din comportamentul parlamentarilor”, a declarat Gabriel Andronache, subliniind angajamentul conducerii Camerei Deputaților de a preveni viitoare acte de violență în Parlament.

Incidentul a stârnit reacții puternice în rândul parlamentarilor și al opiniei publice, atrăgând atenția asupra necesității de a menține un comportament civilizat și respectuos în forul legislativ. Florin Roman, membru PNL, a declarat că va lupta pentru a se asigura că astfel de comportamente nu se vor mai repeta și că justiția va lua măsurile necesare pentru a sancționa astfel de acte.